18 Haziran 2008 Çarşamba

Zottirius Anayasası

Önsöz
Bu anayasa, Zottirius'un hayat felsefesini ortaya koyabilmesi,kendisini daha iyi tanıyabilmesi, aklındaki karşıtlıkları ve nelere doğru nelere ve ne neden yanlış demesi ya da demesi gerektiğini, hayatı anlamlandırabilmesi, birşeylere isim koyabilmesi ve ileride geçmişine bakıp "nerelerden geçmişim" diyebilmesi gayesini gerçekleştirmek ve sürekli yeni kanunlar eklenerek bir değişim ve gelişim süreci üzerine hazırlanmıştır. Zottirius; "olan" ve "olması gereken" ayrımını yaparak bu anayasada kendini ortaya koyacaktır. Ve beklediği; değişmek, herşeyden önce gelişerek değişmektir. Muhtaç olduğu kana da sahip olduğunu düşünen bu şahıs, kendisine temel norm olarak bu yasayı örnek alacak ve kendisini "ideal insan" mertebesine bu ilkelerle yükseltecektir. Bu yolda dilediklerini elde edebilmesi dileğimizle....
madde1 : Zottirius,düşünceleriyle, yaptıkları ve yapmak istedikleriyle tam ve sağ doğumla meydana gelmiş bir insandır.
madde2 : Zottirius kendisini demokrasiyle yönetir. Ama arada bir kendine darbe yapmak hakkını saklı tutar.
madde3 : Zottirius yapması gerekenleri iyi bilir. Ve adımlarını, geleceğini düşünerek atar.
madde4 : Zottirius "iyi kalpli" ve her durumda "iyi niyetli" düşünebilen biridir. Ancak aleyhine sonuçlar doğuracağı durumlarda bu huyunun suistimal edilmesine izin vermez.
madde5 : Zottirius çalışkandır, bu mecburiyetini yerine getirmediğinde , Zottirius Ceza Kanunu'nda öngörülen müeyyidelere razı olacağını taahhüt eder.
madde6 : Zottirius gerçekçidir. Güzel hayaller kursa dahi, bunu sadece beklemez, bu geleceğin gelmesi için elinden geleni yapar.
madde7 : Zottirius geyik bir insandır. Ancak sululuğun nerde başladığını iyi bilir.
madde8 : Zottirius yalan söylemez.
madde9 : Zottirius arkadan konuşmaz.
madde10: Zottirius zor durumlarla başa çıkmasını bilir, problemlere arkasını dönmez.
madde11: Zottirius bu ve bundan sonra çıkarılacak olan kanun hükümlerine aykırı hareket ettiğinde, Zottirius Ceza Kanunu'nda öngörülen müeyyideleri kabul ettiğini ve öngörülen müeyyideye uyacağını taahhüt eder.

Hiç yorum yok: